BIP Starostwa Powiatowego w Skarżysku-Kamiennej

Zmiana treści SIWZ

Drukuj
1 2 3
Dotyczy postępowania: „Usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników zajęć pozalekcyjnych oraz przygotowaniu i dostarczeniu cateringu na jedną konferencję na potrzeby projektu: Dziś zdobywam wiedzę-jutro EUROPĘ - współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki , Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1 Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2. Wyrównywanie szans edukacyjnych



ZMIANA TREŚCI SIWZ

Zamawiający na podstawie art.38 ustawy z dnia 29 stycznia 2004.Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz.U. z 2010r. Nr 113, poz. 759) dokonuje zmiany treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia w sposób następujący:
1) W punkcie IX. 2 – dodaje się zapis d) )Zamawiający uzna za spełniony warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej, jeżeli Wykonawca:
- złoży oświadczenie, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (Konsorcjum) powyższy warunek może być spełniony wspólnie przez członków Konsorcjum
2) W punkcie X.1. j) – dodaje się zapis - Opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
W przypadku Wykonawców występujących wspólnie w/w dokument składa każdy z Wykonawców.
3)W punkcie X.1.k) - dodaje się zapis - aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
W przypadku Wykonawców występujących wspólnie w/w dokument składa każdy z Wykonawców.
4) Uwzględniając zapytania telefoniczne oferentów Zamawiający modyfikuje zał. Nr 4 odnośnie gramatury wędlin, soku i napoju. Poprawki zostały wniesione w: zestawie nr 1 poz. 1; zestawie nr 2 poz. 2 i 2a; zestawie nr 3 poz. 3 i poz. 3b
Jednocześnie Zamawiający informuje, że załączona modyfikacja treści siwz, stanowi jej integralną część, a przy tym z uwagi na jej zakres i charakter oraz termin wprowadzenia wpływa ona na konieczność przedłużenia terminu składania ofert. W związku z tym ulega termin składania ofert – 20.10.2010r. godzina 09:00 i otwarcia ofert 20.10.2010r. godzina 09:30.





Załączniki do pobrania


Data wytworzenia : 2010-10-15 02:00 Autor : Paweł Buryło Data publikacji : 2010-10-15 02:00 Osoba udostępniająca na stronie : Paweł Buryło Data ostatniej modyfikacji : 2012-08-09 Osoba modyfikująca : Małgorzata Łakomiec

Zmiana treści SIWZ

Drukuj
1 2 3
Dotyczy postępowania: „Usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników zajęć pozalekcyjnych oraz przygotowaniu i dostarczeniu cateringu na jedną konferencję na potrzeby projektu: Dziś zdobywam wiedzę-jutro EUROPĘ - współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki , Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1 Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2. Wyrównywanie szans edukacyjnych



ZMIANA TREŚCI SIWZ

Zamawiający na podstawie art.38 ustawy z dnia 29 stycznia 2004.Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz.U. z 2010r. Nr 113, poz. 759) dokonuje zmiany treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia w sposób następujący:
1) W punkcie IX. 2 – dodaje się zapis d) )Zamawiający uzna za spełniony warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej, jeżeli Wykonawca:
- złoży oświadczenie, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (Konsorcjum) powyższy warunek może być spełniony wspólnie przez członków Konsorcjum
2) W punkcie X.1. j) – dodaje się zapis - Opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
W przypadku Wykonawców występujących wspólnie w/w dokument składa każdy z Wykonawców.
3)W punkcie X.1.k) - dodaje się zapis - aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
W przypadku Wykonawców występujących wspólnie w/w dokument składa każdy z Wykonawców.
4) Uwzględniając zapytania telefoniczne oferentów Zamawiający modyfikuje zał. Nr 4 odnośnie gramatury wędlin, soku i napoju. Poprawki zostały wniesione w: zestawie nr 1 poz. 1; zestawie nr 2 poz. 2 i 2a; zestawie nr 3 poz. 3 i poz. 3b
Jednocześnie Zamawiający informuje, że załączona modyfikacja treści siwz, stanowi jej integralną część, a przy tym z uwagi na jej zakres i charakter oraz termin wprowadzenia wpływa ona na konieczność przedłużenia terminu składania ofert. W związku z tym ulega termin składania ofert – 20.10.2010r. godzina 09:00 i otwarcia ofert 20.10.2010r. godzina 09:30.





Załączniki do pobrania


Data wytworzenia : 2010-10-15 02:00 Autor : Paweł Buryło Data publikacji : 2010-10-15 02:00 Osoba udostępniająca na stronie : Paweł Buryło Data ostatniej modyfikacji : 2012-08-09 Osoba modyfikująca : Małgorzata Łakomiec

ePUAP

Adres do korespondencji:
Starostwo Powiatowe w Skarżysku-Kam.
ul.Konarskiego 20
26-110 Skarżysko-Kam.


Wyświetl większą mapę

Godziny pracy:
poniedziałek
od 8:00 do 16:00
wtorek - piątek
od 7:30 do 15:30



Powiatowy Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej
plac Floriański 1 (I piętro)

Godziny obsługi interesantów:
poniedziałek 8.30-15.30
wtorek 8.00-13.00
środa nieczynne
czwartek8.00-13.00
piątek 8.00-13.00
 

Spis numerów telefonicznych Starostwa



NIP Powiatu: 663-18-43-857
NIP Starostwa: 663-16-10-202
Regon Powiatu: 291009410
Regon Starostwa: 291018879

Numery kont bankowych (Getin Noble Bank SA)

Powiat Skarżyski
1. Konto: 06 1560 0013 2868 2085 4870 0001
- udziały w podatku dochodowym z Urzędów Skarbowych
- subwencje

Starostwo Powiatowe
1. Konto dochodów budżetowych: 72 1560 0013 2868 2085 4199 0002
- najem, dzierżawa,
- opłaty komunikacyjne (rejestracja pojazdów, prawa jazdy),
- wyrysy, wypisy,
- rachunki (dot. map geodezyjnych)

2. Konto dochodów Skarbu Państwa: 18 1560 0013 2868 2085 4199 0004
- wpłaty za wieczyste użytkowanie gruntów Skarbu Państwa
- dzierżawa gruntów SP

3. Konto depozytów: 61 1560 0013 2868 2085 4199 0006
- wadia i kaucje

Sprawdź, czy prawo jazdy jest gotowe do odbioru:

info-car.pl/infocar/prawo-jazdy/sprawdz-status.html

Sprawdź, czy dowód rejestracyjny jest gotowy do odbioru:

info-car.pl/infocar/dowod-rejestracyjny/sprawdz-status.html