BIP Starostwa Powiatowego w Skarżysku-Kamiennej

Sprawozdanie z pracy Komisji Infrastruktury Komunalnej, Rolnictwa, Ochrony Środowiska i Porządku Publicznego za 2005 rok

S P R A W O Z D A N I E
z pracy Komisji Infrastruktury Komunalnej, Rolnictwa, Ochrony Środowiska
i Porządku Publicznego za rok 2005.

Plan pracy Komisji Infrastruktury Komunalnej, Rolnictwa, Ochrony Środowiska i Porządku Publicznego na 2005 rok został przyjęty w dniu 17 lutego 2005 roku i obejmował 11 zagadnień tematycznych. Zaplanowane tematy zostały zrealizowane przez Komisje w całości. Komisja nie podejmowała tematu związanego z opracowaniem koncepcji zagospodarowania Szpitala Kolejowego w Budowie, ze względu na podjęcie przez Radę Powiatu uchwały w sprawie: wyrażenia zgody na sprzedaż nieruchomości przy ul. Sokolej 44 w Skarżysku – Kamiennej.
W 2005 roku odbyło się 7 planowanych posiedzeń, przy średniej frekwencji 76 %.

Tematykę posiedzeń Komisji zdominowały sprawy związane z bezpieczeństwem obywateli na terenie powiatu skarżyskiego. W tym względzie Komisja odbyła 3 posiedzenia na których zapoznała się ze Sprawozdaniami Komendy Powiatowej Policji za 2004 rok ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa na drogach powiatu oraz Sprawozdaniem Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej. Ponadto członkowie komisji osobiście zapoznali się z funkcjonowaniem monitoringu na terenie miasta Skarżyska – Kamiennej.

W czasie swych posiedzeń Komisja podejmowała tematykę związaną z opiniowaniem projektu budżetu powiatu skarżyskiego na rok 2005, ze szczególnym uwzględnieniem wydatków w Dziale 800 – Transport i Łączność oraz wydatków na wieloletnie programy inwestycyjne. Komisja zapoznała się również z informacją dotyczącą remontów cząstkowych oraz planowanych inwestycji drogowych na terenie powiatu skarżyskiego.

Kontynuując założenia roku poprzedniego Radni zapoznali się z wynikami prowadzonych prac rekultywacyjno – oczyszczających na terenie Zakładu Farb i Lakierów Polifarb w Bliżynie.

Komisja przyjęła także sprawozdanie z działalności Komisji Porządku Publicznego i Bezpieczeństwa Obywateli przy Staroście oraz sprawozdanie z realizacji Powiatowego Programu Zapobiegania Przestępczości oraz Ochrony Obywateli i Porządku Publicznego. Analizowała organizację i funkcjonowanie hali sportowo – rehabilitacyjnej w Suchedniowie po pierwszym roku działalności oraz zapoznała się
z założeniami Powiatowego Planu Reagowania Kryzysowego w Skarżysku – Kamiennej.

Komisja w czasie swych posiedzeń opiniowała wszystkie projekty uchwał wnoszone pod obrady Rady Powiatu. Łącznie w czasie posiedzeń podjęto 19 wniosków, z czego 8 dotyczyło projektów uchwał, 5 – bezpieczeństwa publicznego, 4 – finansów powiatu oraz 2 - modernizacji i budowy dróg na terenie powiatu skarżyskiego.

Przewodniczący Komisji
Andrzej Bętkowski

Data wytworzenia : 2006-03-01 01:00 Autor : Łukasz Krawiecki Data publikacji : 2006-03-01 01:00 Osoba udostępniająca na stronie : Łukasz Krawiecki Data ostatniej modyfikacji : 2006-03-01 Osoba modyfikująca : Łukasz Krawiecki

ePUAP

Adres do korespondencji:
Starostwo Powiatowe w Skarżysku-Kam.
ul.Konarskiego 20
26-110 Skarżysko-Kam.

Wyświetl większą mapę

Godziny pracy:
poniedziałek
od 8:00 do 16:00
wtorek - piątek
od 7:30 do 15:30

Powiatowy Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej
plac Floriański 1 (I piętro)

Godziny obsługi interesantów:
poniedziałek 8.30-15.30